Currently browsing category

Αληθινές ιστορίες

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ.

Το συνημμένο βιβλιαράκι είναι μια από τις πολλές αποδείξεις για τα θαύματα που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας. Θαύματα για τα οποία δεν χρειάζεται να ψάχνουμε συναξάρια, αλλά να έχουμε τα φώτα της ψυχής μας αναμμένα.

Παρατίθεται το σημείωμα του εκδότη ο οποίος το εκτύπωσε και το κυκλοφορεί αφιλοκερδώς.

Σημείωμα εκδότου

Αρχές του Νοεμβρίου του 2016 λάβαμε από τήν κυρία Φωτεινή Σάμος από το Σίδνεϊ τής Αυστραλίας το αξιοθαύμαστο περιεχόμενο, που ακολουθεί, με την ονομασία «Η αληθινή ιστορία τής ζωής μου».

Τηλεφωνικώς μας ζητήθηκε νά μεριμνήσουμε γιά τήν έκδοσή του πρός δόξαν Κυρίου, τιμή των Αγίων Του καί παρηγορία δοκιμαζομένων, μέ ποικίλες θλίψεις, συνανθρώπων μας. Ευχής έργο, όμως, θά ήταν, νά φιλοτιμηθούμε μερικές φιλόθεες καί φιλάνθρωπες ψυχές καί νά συμβάλλουμε άπό κοινού, ώστε προσεχώς, μέ τήν βοήθεια του Θεού, νά κυκλοφορήσει καί πάλι σέ πολλές χιλιάδες για νά μοιρασθεί ιδιαίτερα σέ νοσοκομεία, όπου ο πόνος είναι μεγάλος. Η πνευματική αυτή ελεημοσύνη θά ευαρεστήσει τον Θεό και θα δώσει ελπίδα σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

…Έχει. ό Θεός.

Εις μνήμην Πέτρου Μοσχόπουλου.

Ήταν ένα απόγευμα τού 1978 που ο Πέτρος Μοσχόπουλος, ήλθε στην “ΒΗΘΕΣΔΑ” ˙ κάπου εκεί στην Αγία Παρασκευή, Ευεργέτου Γιαβάση 11 στο …

“Εξαναγκάζοντας” τον Θεό.

Ο μακαριστός πνευματικός πατήρ Χριστοφόρος Παπαδόπουλος (προηγούμενος τής Ι. Μονής Πετράκη), όταν μιλούσε για την πίστη και την ανάθεση στον Θεό, συνήθιζε να λέει : «Ανάθεσε το ζήτημα τελείως και χωρίς δισταγμούς στον Θεό. Όταν ο Θεός δει τον άνθρωπο να Τού αναθέτει απόλυτα και ανεπιφύλακτα τα προβλήματά του, νοιώθει σαν υποχρεωμένος να βοηθήσει τον άνθρωπο αυτό και να τού δώσει λύση ˙ κάποια λύση που Εκείνος γνωρίζει , πάντως λύση . Τον “υποχρεώνεις” τον Θεό να σε γνοιαστεί όταν Τού αφήνεις το θέμα σου στα χέρια Του».

Αυτά τα λόγια τού αγίου γέροντα θυμήθηκα απόψε σαν διάβασα αυτήν την θαυμαστή ιστορία, που είναι βγαλμένη αληθινά μέσα από την ζωή.

Με καρδιά ό,τι κάνεις

Βρίσκομαι σ’ ένα δωμάτιο νοσοκομείου, σκυφτός και καθισμένος σε μια καρέκλα. Στο κρεβάτι κοιμάται γαλήνια η μικρή μου κόρη, η Φανούλα μου. Μακάρι να ήξερα τι βλέπει στον ύπνο της αλλά δεν μπορώ. Θα ‘θελα να μου ‘λεγε τι κατάλαβε από την περιπέτειά της αλλά κι αυτό δεν θα μου το πει ποτέ γιατί, απλά, είναι 20 μηνών πλασματάκι κι όλα στο μυαλό της είναι «αλλιώς» ή καλύτερα: τώρα δημιουργούνται…

Η μετάνοια της Ζαμφίρας της τσιγγάνας:μια αληθινή ιστορία που αφυπνίζει συνειδήσεις!

Εδώ και επτά χρόνια είμαι ιερέας στο παρεκκλήσι των φυλακών Προύνκου στο Κίσιβο(σ.σ.Δημοκρατία της Μολδαβίας).Επειδή παράλληλα υπηρετώ και στην ενορία μου κάνω εκεί ακολουθίες τις Τετάρτες και τις Παρασκευές. Θέλω όμως να σας διηγηθώ κάτι που συνέβη το φθινόπωρο του 2008…..

Διαφορετικό επισκεπτήριο: Τρεις Έλληνες ηθοποιοί δίνουν χαρά σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας

Ένα διαφορετικό επισκεπτήριο περιμένει κάποιους ασθενείς σε νοσοκομεία, ένα επισκεπτήριο που εκείνοι ζήτησαν και περιμένουν με ανυπομονησία. Να τους γλυκάνει τον πόνο, να ξεχαστούν, να χαμογελάσουν, να ονειρευτούν, να παρηγορηθούν, να κλάψουν και –γιατί όχι;– να χορέψουν, να τραγουδήσουν.

Simona Atzori

Πιστεύω στο Θεό και πιστεύω ότι ο Θεός με «σχεδίασε» όπως είμαι.