Εθελοντική Προσφορά

Θερμή παράκληση και ελπίδα μας είναι να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι συνάνθρωποί μας και να ενισχύσουν την προσπάθεια της «ΒΗΘΕΣΔΑ» για ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζομένων αδελφών μας, προς δόξαν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ο οποίος μας είπε: «φ’ σον ποιήσατε νί τούτων τν δελφν μου τν λαχίστων, μοί ποιήσατε» (Ματθ. Κε΄40)

Έ κ κ λ η σ η

Προς τους φίλους και συνεργάτες της «ΒΗΘΕΣΔΑ»

 

Αγαπητοί μας αδελφοί,

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, πλήττει –φυσικά- επικίνδυνα και τη Βηθεσδά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συνεχίσει το έργο της που επί 35 συναπτά έτη με τη Χάρη του Θεού και τη δική σας συμπαράσταση επιτελεί στο χώρο των αναπήρων.

Ασφαλώς όλοι μας υποφέρουμε ή δυσκολευόμαστε οικονομικά, αλλά οι ανάπηροι αδελφοί μας όπως όλοι γνωρίζουμε, δίνουν αγώνα επιβίωσης με αξιοπρέπεια, πίστη και υπομονή, κάτω από πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Θα αδιαφορίσουμε; Θα ξεχάσουμε τα λόγια του Κυρίου: «Μακάριοι οι ελεήμονες…» (Ματθ.,ε΄,7) και «εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου…» (Ματθ. κε΄,40); Μη γένοιτο αδελφοί!

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Βηθεσδά, δεν έλαβε ποτέ οικονομική ενίσχυση από κρατικό φορέα, ούτε από δημόσιο ή άλλον οργανισμό. Συντηρείται και καλύπτει στοιχειωδώς -μέχρι σήμερα- τις ανάγκες του από ευγενείς προσφορές, δωρεές, ή προαιρετικές εισφορές φίλων και συνεργατών.

Γι΄αυτό κάνουμε έκκληση στην αγάπη και ευαισθησία των φίλων και συνεργατών μας:

  • Όσοι ενισχύουν κατά καιρούς το έργο της Βηθεσδά από το τυχόν περίσευμά τους, τους ευχαριστούμε θερμά και εάν έχουν τη δυνατότητα, τους παρακαλούμε να συνεχίσουν την βοήθειά τους.
  • Όσοι δυσκολεύονται οικονομικά αλλά θέλουν από το υστέρημά τους κάτι να προσφέρουν, θα είναι ιδιαίτερα ευλογημένο.
  • Όσοι παρά τη θέλησή των δεν έχουν τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης, μπορούν «από το περίσευμα της αγαπώσης καρδίας των» να ενισχύσουν ηθικά, πνευματικά την προσπάθεια της Βηθεσδά με την προσευχή τους. Το έχουμε ανάγκη.

Άς μη ξεχνάμε ότι το έργο είναι του Θεού. Αυτός που το ευλόγησε και το ενίσχυσε για τόσα χρόνια, έχει τρόπους να δώσει διεξόδους, εφόσον είναι στο σχέδιό Του να συνεχισθεί.

Τραπεζικός λογαριασμός τῆς «Βηθεσδᾶ»:
Τράπεζα Πειραιῶς μέ ἀριθμό: 6274-010207-694
(IBAN: GR 39017 1274 0006 2740 1020 7694)

Το Διοικητικό Συμβούλιο