4 Απριλίου 2019 , Κάντζα Αττικής

Και ο καιρός περνάει .

Ήδη εδώ και κάμποσες εβδομάδες μπήκαμε για τα καλά στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή ˙ φθάσαμε κι’ όλας στην Δ΄ (Τετάρτη) Κυριακή των Νηστειών . Κατ’ αυτήν η Εκκλησία μας εκτός από “τούς αγίους τής ημέρας” , τιμά τον Άγιον Ιωάννη τον Σιναΐτη , τον συγγραφέα τής “Κλίμακος” ˙ αλλά και εορτάζοντες λοιποί Άγιοι πολλοί ˙ σε ποια από τις άγιες αυτές μορφές να πρωτοσταθεί κανείς :  Άγιος Καλλιόπιος, Αγία Ακυλίνα, … , Άγιος Ρουφίνος ο Διάκονος … καθώς και ένας σύγχρονος μας, ο Όσιος Σάββας ο εν Καλύμνῳ ασκήσας (1862- 1947) ˙ που ξεκίνησε από την Ανατολική Θράκη, πέρασε από την Σκήτη τής Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος, έφθασε στους Αγίους Τόπους όπου έγινε “Χοζεβίτης”, ήλθε στην Αθήνα , όπου συνάντησε τον Άγιον Νεκτάριο , τον οποίον και διακόνησε μέχρι την εκδημία του , συνέχισε δε και τερμάτισε την άσκησή του στην Κάλυμνο. Σε καμιάν εποχή δεν αφήνει ο Θεός “αμάρτυρον εαυτόν….” αλλά πάντα ενισχύει και αναδεικνύει ανθρώπους Του, τούς Αγίους μας ˙ κάποιοι δε από αυτούς πορεύονται και θάλλουν αφανώς . Μάλιστα σήμερα στην σύναξή μας εδώ “στο Σπίτι μας” θα μιλήσουμε για έναν από αυτούς ˙ έναν Άνθρωπο τού Θεού που βίωνε την προσευχητική επικοινωνία μαζί Του, τον πατέρα Εφραίμ Κατουνακιώτη που έζησε από το 1912 έως το1998 .

 Είμαστε εδώ για την μηνιαία Κυριακάτικη συνάντησή μας , που ξεκινά όπως πάντα με την συμμετοχή μας στην Θεία Λειτουργία στον γειτονικό Ιερό Ναό τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου ˙ συνεχίζεται δε στο “σπίτι μας” , με το κοινό μας πρόγευμα . Μαζί μας οι ιερείς τής ενορίας μας πατέρες Κωνσταντίνος και Νικόλαος ˙ και θα παρακολουθήσουμε μαζί ένα video σχετικά με την πορεία τού παραπάνω Αγιορείτη Γέροντος Εφραίμ , που έχει αφήσει έντονα ίχνη στον κόσμο μας, με βιωματική διδασκαλία, θαύματα, άγιες διδαχές.

Και έρχεται και η ώρα τού κοινού μας γεύματος αγάπης ˙  σαρακοστιανό αλλά , σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των συνδαιτυμόνων, νοστιμότατο το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ˙ μήπως και οι μεταφορικές γεύσεις που αφήνουν οι αναφορές σε τέτοιες μορφές , νοστιμεύουν και το φαγητό που τρώμε;  Ευχαριστούμε για μιάν ακόμη φορά τον Θεό για τις δωρεές Του.

Και η Σύναξή μας διακόπτεται για σήμερα, με προοπτική να συνεχισθεί , συν Θεώ , Αναστάσιμη την “Κυριακή τού Θωμά”, στις 5 τού επομένου μηνός , Μαΐου . Καλό Πάσχα, Καλήν Ανάσταση !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.