Συνάντηση 18 Ιουνίου 2018 , Παλλήνη

Μόνο βροχή . Ατέλειωτη, ασταμάτητη βροχή . Ιούνιος είναι αυτός ή Νοέμβριος ; Και έχουμε πει στις 18 τού μηνός , στις 5 το απόγευμα να γίνει ο απογευματινός μας “περίπατος” στο “Κτήμα Οικονομίδη”, όπου έχουν προσφερθεί να μάς φιλοξενήσουν ο παλιός φίλος και μέλος τής «Βηθεσδά» πατήρ Απόστολος Σακελλαρίου μαζί με την πρεσβυτέρα του.

Και φθάνει η 18η Ιουνίου και κάπου εκεί γύρω στις 4 το απόγευμα σαν κάποιος να κλείνει την στρόφιγγα πάνω εκεί στα σύννεφα ˙  και η πυκνή βροχή παύει, ανοίγουν, φεύγουν τα σύννεφα και  μάς προκύπτει ένα ολόφωτο απόγευμα ! Και έτσι ανταμώνουμε αισιόδοξοι και χαρωποί στο φιλόξενο “Κτήμα” , όπου μάς υποδέχονται ζεστοί και γελαστοί οι οικοδεσπότες, πλαισιωμένοι από τρείς – τέσσερες θυγατέρες τους , αυθεντικές νεανικές , ελπιδοφόρες παρουσίες . Συγκεντρωνόμαστε σιγά – σιγά και παρέες – παρέες απολαμβάνουμε την χαρά τής επικοινωνίας και τής αναστροφής ˙ τα κεράσματα τρέχουν παράλληλα με την κουβέντα . Κάποια στιγμή διακόπτουμε την ανέμελη , χαλαρή ατμόσφαιρα και με προεξάρχοντα  τον πατέρα Απόστολο απευθύνουμε την (μικρή) Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας ˙ ευωδιάζουν οι ψυχές μας και η γύρω φύση θυμίαμα και προσευχή .

Και κάπου εκεί προς το τέλος τής σύντομης ιερής Ακολουθίας, θυμόμαστε εκείνον που ακίνητος, καθηλωμένος στο αναπηρικό αμαξίδιο, οργάνωσε, κινητοποίησε υγιείς και αναπήρους και ίδρυσε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως «Βηθεσδά» ˙ τον Κλήμη Στεφανίδη ˙ καθώς πριν λίγες ημέρες, στις 15/6 συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από την εκδημία του στις 15/6/1988. Για όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε και μόνον η αναφορά τού ονόματός του είναι δίδαγμα και παρηγοριά .

Η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβουμε ˙ είναι κι’ όλας περασμένες οκτώ όταν αναγκαστικά πιά, αποφασίζουμε να αποχωριστούμε γι’ απόψε.

Και παίρνουμε καθένας τον δρόμο τού γυρισμού, προσβλέποντας στην νέα συνάντησή μας , η οποία έχει ορισθεί συν Θεώ για τις 10 Σεπτεμβρίου ˙  και αυθόρμητα, απλά , χωρίς δεσμεύσεις , ανθίζει στο μυαλό κάποιων η ευχή : “και τού χρόνου με το καλό πάτερ Απόστολε” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.